måndag 6 januari 2014

Rilton Cup – rond 9

Jon Ludvig Hammer och Sergej Volkov laddar upp inför finalpartiet – som var snabbt undanstökat. Foto: Lars O A Hedlund

Så vann Jon Ludvig Hammer sin andra turnering inom loppet av en månad. Först London och sedan Stockholm. Finalpartiet i Rilton Cup blev det lättaste på den resan. Sergej Volkov inledde en dragupprepning i åttonde draget som resulterade i remi efter tio drag. Det visade sig sedan att det gav Volkov ett odelat andrapris.

Nils Grandelius gjorde ännu ett kanonresultat och är på god väg upp mot 2600-strecket. Det blev remi mot Aleksej Goganov i sista ronden och där var det Nils som fick vara tacksam för halvan. Nils kom på tredje plats. Tiger Hillarp Persson kom på samma slutpoäng som Nils efter två avslutande vinster och slutade på åttonde plats efter särskiljningen. Det blev ett idealscenario i Kungsindiskt i slutronden: